Vrijblijvende tandvleescheck?

Gezonde en frisse tanden voor iedereen

Tanden kiezen mondhaarlem...

Kies preventie...

Van het eerste tandje tot het implantaat…

Tarieven

Zonder u mondgezondheid onderzocht te hebben, kunnen wij u een indicatie geven wat de behandeling zal kosten, als u de onderstaande vragen doorloopt krijgt u na het beantwoorden een
prijsindicatie. Uw zorgverzekering vergoed vanuit uw aanvullende tandartsverzekering vaak een gedeelte hiervan, kijk hiervoor uw polis na of neem contact op met de zorgverzekering. Tot 18 jaar zit de zorg in de basisverzekering.

1. Heeft u zichtbaar tandsteen of aanslag op uw gebit?
De mondhygiënist meet uw DPSI**, bij een DPSI A berekend zij de tijd die ze nodig heeft uw gebit in zijn geheel te reinigen en u instructie te geven zodat de mond gezond blijft: landelijke praktijk gebonden uurtarief van de mondhygiënist is € 140,-

** De DPSI score is een manier om vast te leggen hoe de staat van het tandvlees en het kaakbot is. Er wordt tussen het tandvlees en de tand gemeten met een instrument, een pocketsonde. De mond wordt verdeeld in zes sextanten die ieder een aparte score krijgen. Met deze DPSI score kan er een duidelijk behandelplan worden opgesteld en dit is uitermate belangrijk voor verdere protocollaire behandeling. Ook voor de zorgverzekeraar kan, in verband met vergoedingen, deze score belangrijk
zijn. U kunt uw tandarts ook vragen naar deze score, zij meten dit elke controle.

2. Heeft u last van bloedend tandvlees?Indien uw tandvlees bloed is dat een teken van een tandvleesinfectie: de mondhygiënist zal een meting uitvoeren: u krijgt hiervan een uitslag: de DPSI, heeft een DPSI A dan kunt u kijken bij antwoord 1. DPSI B betekend dat het paro-protocol wordt opgestart; de mondhygiënist maakt een pocketstatus en een plan om uw tandvlees weer gezond en sterk te maken. DPSI C betekend dat er ernstige tandvleesinfectie is en hier start de mondhygiënist het paro-protocol op, of zij stuurt u door voor een intake bij de parodontoloog. Het paro-protocol staat hieronder met de tarieven erbij.

3. Heeft u last van een slechte adem?:
De mondhygiënist zal onderzoeken wat de oorzaak is; veelal komt dit door een ontsteking van het tandvlees; ook hier krijgt u een DPSI uitslag.

4. Heeft u losstaande tanden of kiezen, zonder dat u een beugel heeft?
De kans is groot dat u een DPSI C heeft, tanden en kiezen gaan los staan bij een ernstige tandvleesontsteking die vergevorderd is. Een intake bij de parodontoloog zal de beste afspraak zijn, hij kan bepalen wat het beste behandelplan is voor uw gebit.

 Het paro- protocol in codes en tarieven

Code Beschrijving Tarief
T11 Uitgebreide meting van alle tanden en kiezen om de situatie in kaart te brengen  142,53
 T12  Hetzelfde als T12  155,98
 T22  Grondig reinigen per element door de mondhygienist  21,51
Code Beschrijving Tarief

T11

T12*

Uitgebreide meting van alle tanden en kiezen om de situatie in kaart te brengen

€ 142,53

€ 155,98

T22 Grondig reinigen per element door de mondhygiënist € 21,51
A Herbeoordeling meting 3 maanden na de reiniging € 13,45

T31

T32*

Herbeoordeling meting 3 maanden na de reiniging

€ 83,37

€ 96,81

T60 Evaluatieonderzoek met pocketstatus € 142,53
T33* Uitgebreid bespreken vervolgtraject en behandelplan € 43,03

Indien u een paro-behandeling nodig heeft van al u tanden en kiezen door de mondhygiënist komt dit neer op een bedrag van ongeveer  € 900,00

Dit houd in een T11, 30 x T22, 4 x A, 1 x T31, in totaal 6/7 uren werk

Indien u na het eerste deel van de behandeling nog correctie van tandvleespockets behoefd van de tandarts-parodontoloog gelden de volgende codes :

T70* Flap tussen 2 elementen (tandvleesoperatie) € 172,80
T71*

Flap per sextant (zesde deel)

(Tandvleesoperatie)

€ 268,93
T72* Flap uitgebreid per sextant (tandvleesoperatie) € 322,71
T73 Direct postoperatieve zorg kort € 53,79
T74 Direct postoperatieve zorg uitgebreid € 144,68

Als u gebit weer gezond is heeft u nazorg van de mondhygiënist nodig, ongeveer 3- tot 4 keer per jaar. Dit kan bij mondhaarlem, of bij uw eigen mondhygiënist indien u hierdoor verwezen bent.

T54 Standaard consult nazorg door de mondhygiënist € 81,75
T56 Uitgebreid consult nazorg door de mondhygiënist € 108,56

*alleen bij de tandarts-parodontoloog